niedziela, 29 stycznia 2017

Mini serniczki z malinami





Składniki:

- 250 g tłustego twarogu
- 2 białka jaja
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego


Dodatkowo:

- miód
- maliny
- mąka do oprószenia
- masło do smażenia 

Sposób przygotowania:


1. Ubijamy w misce ze szczyptą soli białka na sztywną pianę, do której dodajemy cukier puder oraz cukier wanilinowy.
2. Przekładamy ubitą pianę do miski z rozdrobnionym twarogiem.
3. Delikatnie mieszając całość dodajemy przesianą przez sitko mąkę.
4. Obficie oprószamy deskę mąką, na której obtaczamy formując w kulki masę serową.
5. Przed ułożeniem na rozgrzaną patelnię rozpłaszczamy kuleczki serowe.
6. Smażymy około 3 minuty z każdej strony.
7. Gorące mini serniczki podajemy ze świeżymi malinami oraz odrobiną miodu.
Smacznego! ;)

2 komentarze:

  1. Muszą być naprawdę delikatne!:)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. ślicznie wyglądają :) skusiłabym się na dużą porcję

    OdpowiedzUsuń