niedziela, 29 stycznia 2017

Budyń czekoladowy z malinami




Składniki:

- 500 ml mleka
- 2 łyżki kakao
- 1 żółko
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru

Dodatkowo:

- maliny

Sposób przygotowania:

1. Do garnka wlewamy 250 ml mleka i gotujemy na małym ogniu.
2. Do miski wlewamy drugą część mleka, do którego dodajemy pozostałe składniki, które mieszamy razem trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Po zagotowaniu mleka na małym ogniu powoli dodajemy do garnka całą zawartości miski cały czas mieszając.
4. Zwiększamy ogień ciągle mieszając do uzyskania gęstego budyniu.
5. Gotowy czekoladowy budyń wlewamy do słoiczków, a następnie dekorujemy świeżymi malinamy.

Smacznego! ;)   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz