sobota, 28 stycznia 2017

Sernik na zimno Oreo


Składniki:

- twaróg z wiaderka 1 kg
- śmietanka kremówka 30% 250 ml
- mleko 100 ml
- 8 łyżek  cukru pudru
- 4 łyżki żelatyny
- 1 łyżeczka  esencji waniliowej
- 2 serki homogenizowane
- opakowanie ciastek Oreo 176g
- mleczna czekolada

Sposób przygotowania:

1. Twaróg razem z serkami homogenizowanymi, esencją wanilinową oraz z cukrem pudrem mieszamy ze sobą.
2. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
3. Delikatnie mieszając dodajemy po łyżce ubitej śmietany do masy serowej.
4. Żelatynę rozpuszczamy w podgrzanym mleku.
5. Schłodzone mleko z rozpuszczoną żelatyną powoli wlewamy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
6. Połowę gotowej masy wykładamy na tortownicę o średnicy 23 cm, następnie układamy podzielone na ćwiartki ciastka oreo i przykrywamy pozostałą masą.
7. Ciasto odstawiamy do lodówki do stężenia.
7. Gotowe ciasto polewamy rozpuszczoną na parze czekoladą i ozdabiamy ciasteczkami Oreo.

Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz