sobota, 6 maja 2017

Kinder coutry



Składniki:

- 350 ml śmietanki 30%
- 250 g serka mascarpone
- 4 szklanki płatków Nestle Kangus 
- 250 g krakersów
- 2 mleczne czekolady
- 2 białe czekolady

Sposób przygotowania:

1. Herbatniki kruszymy i mieszamy z roztopionym masłem.
2. Gotową masę wykładamy na tortownicę o średnicy 23cm i mocno  ubijamy.
3. Białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej.
4. Ubijamy na sztywno 200 ml śmietany, następnie dodajemy serek mascarpone ciągle miksując na wolnych obrotach dodajemy ostudzoną białą czekoladę.
5. Do gotowej masy wsypujemy 3 szklanki płatków.
6. Mieszamy wszystko łyżką do połączenia składników.
7. Wykładamy na tortownicę.
8. Mleczne czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej.
9. Ubijamy na sztywno 150 ml śmietany, a następnie dodajemy ostudzoną mleczną czekoladę.
10. Ubitą śmietanę z czekoladą wykładamy na wcześniejszą masę.
11. Posypujemy płatkami. 
12. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny.     



Smacznego! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz