sobota, 21 stycznia 2017

Racuchy z jagodami



Składniki:
- 250 g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki miodu 
- półtorej szklanki maki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej 
- szczypta soli
- jagody
- cukier puder
Sposób wykonania:
1. W misce miksujemy jogurt naturalny z jajkami, olejem kokosowym, miodem, mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz z sodą i solą na gładką masę.
2. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy po pełnej łyżce ciasta na jednego placka, a kiedy podrosną kładziemy na ciasto jagody i pieczemy dalej na wolnym ogniu ( około 2,5 minuty na każdej stronie).
3. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem.

SMACZNEGO! ;)



2 komentarze:

  1. Takie racuchy mogłabym jeść codziennie. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie grubaski! Takie najlepsze :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń