Składniki:
- 250 g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki miodu
- półtorej szklanki maki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
- jagody
- cukier puder
Sposób wykonania:
1.
W misce miksujemy jogurt naturalny z jajkami, olejem kokosowym, miodem,
mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz z sodą i solą na gładką
masę.
2.
Rozgrzewamy patelnię i nakładamy po pełnej łyżce ciasta na jednego
placka, a kiedy podrosną kładziemy na ciasto jagody i
pieczemy dalej na wolnym ogniu ( około 2,5 minuty na każdej stronie).
3. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO! ;)
Takie racuchy mogłabym jeść codziennie. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Jakie grubaski! Takie najlepsze :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/