czwartek, 12 stycznia 2017

Racuchy z truskawkami



Składniki:

- 250 g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki miodu 
- półtorej szklanki maki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej 
- szczypta soli
- truskawki
- cukier puder

Sposób wykonania:

1. W misce miksujemy jogurt naturalny z jajkami, olejem kokosowym, miodem, mąką przesianą z proszkiem do pieczenia oraz z sodą i solą na gładką masę.
2. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy po pełnej łyżce ciasta na jednego placka, a kiedy podrosną kładziemy na ciasto plasterki truskawek i pieczemy dalej na wolnym ogniu ( około 2,5 minuty na każdej stronie).
3. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem.

SMACZNEGO! ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz