piątek, 30 września 2016

Racuchy z dynią



Składniki:

- 200 g puree z upieczonej dyni
- 100 g startej na dużych oczkach dyni 
- 100 g jogurtu naturalnego
- półtorej szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
- powidła śliwkowe
Sposób przygotowania:

1. W misce mieszamy na gładką masę (mikserem lub łyżką) puree z dyni, startą dynię, jogurt naturalny, jajka, olej kokosowy, miód, mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz z cynamonem.
2. Rozgrzewamy patelnię posmarowaną olejem kokosowym.
3. Nakładamy po pełnej łyżce ciasta i wyrównujemy je.
4. Placki smażymy na małym ogniu do momentu zarumienienia się ( około 3 minuty na każdej stronie)
5. Racuchy podajemy z powidłami śliwkowymi.

Smacznego ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz