piątek, 10 lutego 2017

Napoleonka



Składniki:

Ciasto:
1. 3 szklanki mąki
2. 3 całe jajka
3. pół szklanki cukru
4. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
5. pół kostki margaryny
6. 2 opakowania cukru wanilinowego
7. trochę śmietany
Masa:
1. półtorej szklanki mleka
2. 3 całe jajka
3. 7 łyżek mąki
4. cukier wanilinowy 
5. pół kostki masła
6. półtorej szklanki cukru   
Sposób przygotowania:

1. Rozpuszczamy margarynę.
2. Zagniatamy ciasto ze wszystkimi składnikami.
3. Dzielimy na 5 równych części.
4. Każdą część pieczemy około 15 minut na tortownicy o średnicy 28cm.
5. Gotujemy masę, którą później przekładamy upieczone plaskury.
6. Posypujemy wiórkami kokosowymi oraz malinami.
Smacznego! ;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz