Składniki:
- 20 dag świeżego łososia
- 3 ogórki konserwowe
- 1 łyżka musztardy
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Surowego łososia myjemy, a następnie osuszamy i odcinamy skórę.
2. Rybę drobno siekamy, solimy i wyrabiamy.
3. Ogórki obieramy ze skórki i drobno kroimy razem z cebulą.
4. Wszystkie składniki razem mieszamy, dodajemy łyżkę musztardy, olej oraz przyprawiamy solą i pieprzem.
5. Chłodzimy i podajemy ozdobionego ogórkami oraz cytryną.
Smacznego! ;)
smaczne danie też czasami robię takiego tatara:)
OdpowiedzUsuńZapraszam na bloga z konkursami/rozdaniami, możesz dodać także swój konkurs ; )
OdpowiedzUsuńhttp://blogowekonkursy.blogspot.com/
Pozdrawiam :*
wygląda smakowicie, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuń