piątek, 7 listopada 2014

Tatar z łososia





Składniki:

- 20 dag świeżego łososia
- 3 ogórki konserwowe
- 1 łyżka musztardy
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz

Sposób przygotowania:

1. Surowego łososia myjemy, a następnie osuszamy i odcinamy skórę.
2. Rybę drobno siekamy, solimy i wyrabiamy.
3. Ogórki obieramy ze skórki i drobno kroimy razem z cebulą.
4. Wszystkie składniki razem mieszamy, dodajemy łyżkę musztardy, olej oraz przyprawiamy solą i pieprzem. 
5. Chłodzimy i podajemy ozdobionego ogórkami oraz cytryną.

Smacznego! ;)

3 komentarze:

  1. smaczne danie też czasami robię takiego tatara:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam na bloga z konkursami/rozdaniami, możesz dodać także swój konkurs ; )
    http://blogowekonkursy.blogspot.com/
    Pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda smakowicie, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń