wtorek, 8 kwietnia 2014

Kokosanki z miodem




Składniki:
Ciasto:
  • 45 dag mąki
  • 25 dag cukru
  • 10 dag margaryny
  • 3 jajka
  • 1 proszek do pieczenia
  • 3 łyżki miodu
Polewa:
  • 1 kostka margaryny lub masła
  • 7 łyżek cukru
  • 0,5 szklanki mleka
  • wiórki kokosowe to obtaczania
Sposób wykonania:
  1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem.
  2. Dodajemy jajka i dalej ucieramy.
  3. Po kilku minutach dodajemy miód, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  4. Ciasto wykładamy na blachę  i pieczemy przez 20 minut.
  5. Rozpuszczamy margarynę, mleko, kakao, cukier cały czas mieszając.
  6. Ostudzone ciasto kroimy w kwadraciki i maczamy w czekoladzie, a następnie obtaczamy w czekoladzie.
Smacznego!

5 komentarzy: